Langlo AS i ny visuell drakt

Langlo AS feirer 100 år!  Som en innovativ og nytenkende bedrift gjennom 100 år er vi stolte av å presentere vår nye logo.

 
 

design_fremside_eik_logo.jpg
I 1918 ble Peder K. Langlo Møbelfabrikk etablert på Stranda på Sunnmøre.  Gjennom 100 år har det  vært både opp- og nedturer. Dette har  gjort Langlo AS til den erfarne bedriften vi er i dag - en innovativ produsent av skreddersydde garderobeløsninger. 
Historien startet hjemme på garden med produksjon av platemøbler og treutskjæringer, skreddersydde etter kundenes ønsker. Peder var en dyktig møbeltegner. Han tegnet både arbeidstegninger og tegninger av de ferdige produktene. Målet var å levere komplett møblement for stue og soverom direkte til sluttkunde. 
jubileumsbilde.JPG
I 1960 kom Kolbein Langlo, sønn av Peder, inn som medeier i bedriften. Langlo AS ble underleverandør av hyller til butikkinnredninger i samarbeid med en lokal aktør. Dette var gode og travle tider for bedriften. I 1964 bestemte far og sønn seg for å bygge nye produksjonslokaler i Svemorka noen kilometer fra Stranda sentrum, der produksjonen og kontoret fortsatt holder til den dag i dag. Etter at de nye lokalene var ferdig oppført, startet det som skulle bli en problematisk tid for bedriften: Samarbeidspartneren bestemte seg for å produsere butikkinnredningen selv, og Langlo og Sønn mistet 90% av bedriftens produksjon over natten.
panel_jubileum.jpg

Reklamefoto fra perioden med Langlo Panel

En erfaring rikere ønsket bedriften nå å utvikle en selvstendig produksjonslinje. Da kom ideen om Langlo Panel, som gjorde årene 1975-1980 til gode år for bedriften. 

Etterspørselen etter panel begynte å synke i 1980-årene. Det var på tide med en omstilling og realisering av nye ideer skulle redde omsetningen. I 1985 kom det som skulle bli en suksess, etter at det ble montert hjul og skinner på såkalte hobbyplater - skreddersydde skyvedører til garderobeskap. Dette var Langlo og Sønn helt alene om.

Garderobefronter i finer, stål og aluminium står idag sammen med innredningskomponenter for 80% omsetningen. Resten går til industribedrifter som har kjøkken og kontorinnredningsbransjen som sine kunder. Som hundreåring ønsket vi å kle oss i ny drakt. I en tid hvor digitalisering står sterkt er det helt nødvendig med et uttrykk og en profil som tilpasses de digitale medieflater og nye digitale handelsmønstrer.

Langlo AS er en stødig produsent av eksklusive garderobeløsninger, noe som gjenspeiles i vårt nye utseende. Vi håper du liker det like mye som vi gjør. Vi gleder oss til nye 100 år!

Vil du lese meir, se avisa Sunnmøringen her!