Garderobeguiden

Hvordan ta riktig mål til en skyvedørsgarderobe

1. VELG PLASSERING

Hjørner, skrå vegger og skrått tak er ingen hindring. Langlo sine skyvedørsgarderober kan benyttes hvor som helst i boligen. Vi skreddersyr en garderobeløsning etter dine behov. Løsninger finnes for de aller fleste rom og områder i huset.

TIPS! Er rommet klart for måltagning?

Før man tar mål til en skreddersydd garderobeløsning må gulv, tak og vegger være ferdig. Det kan fort skille seg noen centimeter, så Langlo anbefaler på det sterkeste at rommet er helt ferdig før man begynner måltagningen.

2. TA MÅL - LYSMÅL 

For å få et best mulig resultat er det viktig å gjøre en grundig jobb med måltagningen.
Ta mål flere steder, så er du sikker på at skjevheter i gulv og tak oppdages og ikke skaper problemer når skyvedørsgarderoben skal monteres. Noter største bredde og minste høyde. Oppgi alltid lysmål. Lysmål er de innvendige målene der garderoben skal stå. For WalkIN må du også ta mål i dybden.

Typiske lysmål

Minste høyde fra gulv til tak.
Største bredde fra vegg til vegg.

13608_lysmaal_vegg_og_tak_illustrasjon_2010_400.jpg

Lysmål WalkIN

Høyde x bredde x dybde

13608_lysmaal_vegg_og_takWALKIN_400.jpg

Lysmål skråskjærte dører

Bredde x høyde x knehøyde. Vinkel på tak, intervall innenfor 20° - 45°, må oppgis. Merk hvilken side (høyre/venstre) den skråskjærte døren skal plasseres.

13608_lysmaal_skraaskjaertedoerer_illustrasjon_2010_400.jpg

Lysmål hjørneløsning

Høyde x bredde x dybde. Mål på bakveggen til evt. sidevegg og dybde på sidevegg. Uten sidevegger må vi ha oppgitt ønsket utvendig dybde (forkant av toppskinne).

13608_hjoerneloesning_2013_400.jpg
Hvordan ta riktig lysmål til hjørneløsning, last ned målskjema her! 
download   13606_lysm__l_hj__rnel__sning.pdf
 

3. HVA ER DITT OPPBEVARINGSBEHOV?

Det er viktig å tenker over hvilket oppbevaringsbehov du har. Ønsker du å henge opp mye klær eller kan de ligge i hylle? Trenger du plass til sko? Og hva med speil - inne i skapet eller utenpå? Vår møbelinnredning støtter alle behov og kan endres og tilpasses i utførsel og størrelse. Det finnes mange smarte detaljer å velge mellom blant våre innredningdetaljer og tilbehør.

TIPS! 

Ta deg god tid til å bestemme hva du ønsker. En Langlo garderobe er en investering i kvalitet og funksjon, og den varer lenge! La deg inspirere av våre bilder, vær gjerne kreativ, og søk etter de mer utradisjonelle løsningene for plassering.

Fordeler med en skyvedørsgarderobe

1. Ekstra plass til oppbevaring  - ved å kunne utnytte hele rommets høyde og bredde så unngår man "døsoner" som bare samler og oppbevarer støv. Med et vanlig slagdørskap i fast høyde får man ikke utnyttet potensialet i rommet .

2. Helhetlig visuelt uttrykk - større romfølelse. Med skyvedører kan man forsterke rommets utforming og tilføre visuell ro i rommet. 

3. Mer gulvplass - Trenger ikke beregne plass for åpning av slagdører. Kan innrede rommet på en smartere måte.

4. Større lysåpning - Ved f.eks å montere tresporsskinner  får man større åpning til skapet og dermed bedre oversikt over innhold.

4. DESIGN DIN LØSNING

Hvilken utførelse og hvilket design ønsker du på skyvedørene? Tre eller aluminium? Klart, farget eller frostet glass? Velg mellom forskjellige skyvedørsmodeller og varianter av omramming og fyllinger. En skyvedørsfront kan være diskrè i bakgrunnen eller fremstå som en del av møbelmentet i rommet.

5. BESTILLING


Få tegnet din løsning i 3D hos en av våre forhandlere - eller tegn selv i vårt tegneprogram og send inn bestilling digitalt her

Om du ønsker hjelp av fagpersonell før bestilling, så lagre din tegning i vårt program og ta kontakt med din nærmeste forhandler. Ta med målene, dine ønsker og behov til butikken, så får du kvalifisert veiledning. Det er forhandleren som står for bestillingen til Langlo. Se hele vår forhandleroversikt.

6. LEVERING

Vår målsetning er at en garderobe skal være klar til levering i løpet av ca. 14 dager.

Vi tilbyr levering til privat adresse mot et tillegg i pris. Vær oppmerksom på at du da har ansvaret for å kontrollere at riktig kolli er levert i forhold til bestilling, og at du sjekker for eventuelle transportskader med en gang. Ikke vent til du skal montere med å sjekke! Sjåføren eller transportselskapet skal ha beskjed om evt. transportskader snarest, og innen syv dager etter levering. Ta deretter kontakt med forhandler for videre oppfølgning.

7. MONTERING

Hver garderobe leveres med en oversiktlig monteringsveiledning med tanke på at du kan gjøre monteringen selv. I tillegg finner du forskjellige monteringsvideoer her. Det kan være en fordel å være to personer når dørene skal monteres på plass.  Om du ønsker å få hjelp til monteringen kan du kontakte din forhandler. Noen forhandlere har avtale med snekkere som tar slike oppdrag.