Retur og angrerett

Retur og angrerett - kan jeg returnere en vare?

Fjernkjøp - tilvirkningskjøp

I henhold til norsk lovgivning, Lov om opplysningsplikt og angrerett ved fjernsalg og salg utenom faste forretningslokaler (angrerettloven § 22), har man ikke angrerett eller automatisk returrett på varer som er fremstilt etter forbrukerens spesifikasjoner, eller som har fått et tydelig personlig preg, såkalte tilvirkningskjøp. Langlo sine varer som blir spesiallaget/ produsert etter unike oppgitte målbeskrivelser og valg av forbruker er tilvirkningskjøp. Dermed vil varens karakter og innhold gjøre at det er lite hensiktsmessig, praktisk eller aktuelt å benytte angreretten.

Nettsalg eller så kallet fjernkjøp er salg/avtale inngått utelukkende ved bruk av kommunikasjonsmidler uten at partene er tilstede samtidig. Andre eksempler er fjernsalg over telefon og e-post.

Kjøp gjennom en forhandler

I henhold til norsk lovgivning gjelder samme lovverk for skreddersydde bestillingsvarer gjennom en forhandler som ved fjernsalg. Man har ikke angrerett eller automatisk returrett på varer som er fremstilt etter forbrukerens spesifikasjoner, eller som har fått et tydelig personlig preg, såkalte tilvirkningskjøp. Forbrukerkjøpsloven § 23 ledd 4.

Kjøp av møbler med valg av standard elementer ved fjernsalg/nettbutikk.

Kjøp av varer som settes sammen av forbruker mellom en rekke enkle standard elementer har automatisk 14 dagers angre- og returrett. Gjelder kun på standard møbler/varer kjøpt i vår nettbutikk.

Hvis du ønsker å benytte deg av rette til å angre må du gi melding til Langlo innen angrefristen utløp. Fristens lengde er 14 dager. I fristen inkluderes alle kalenderdager. Dersom fristen ender på en lørdag, søndag eller helligdag, forlenges fristen til nærmeste virkedag. Dagen da varen ble mottatt, regnes ikke med i 14-dagers fristen. Fristen begynner altså først å løpe etter at du fikk varen i sin fysiske besittelse.

Det er dessverre ikke mulig å returnere en vare uten en returseddel tilbake til Langlo. Returseddelen er din garanti for at du kan returnere varen til Langlo innenfor angrefristen, og om skader skulle tilkomme varen i returtransporten. Du mister angreretten hvis varen ikke sendes tilbake i original emballasje, og er forsvarlig pakket. Du må selv dekke fraktkostnader av varen tilbake til Langlo.

Ta kontakt med vår kundeservice for returseddel om du vil benytte deg av angrefristen.

Tilvirkningskjøp. Skreddersydde varer med unike målbeskrivelser fra kunde, har ikke automatisk angrerett. 

Kjøp gjennom en forhandler  - Har samme lovverk for skreddersydde bestillingsvarer som ved fjernsalg, nettbutikk.

Endre en ordre etter bestilling

Når du bestiller en ordre hos Langlo vil du motta en ordrebekreftelse. Du skal umiddelbart også kunne se dette i ordreoversikten, Mine ordrer, om du har kjøpt varer gjennom vår nettbutikk. Har du kjøpt via en forhandler vil bestillingen gå via butikkens ordresystem. 
For eventuelt å endre en ordre må du umiddelbart etter tilsendt ordrebekreftelse ta kontakt med butikken eller kundeservice hos Langlo. Så sant ordren ikke er satt i produksjon er det mulig å gjøre visse endringer. Vær oppmerksom på at prisen vil kunne bli endret ved endring.

Ta kontakt med kundeservice for bistand.