Hvordan ta mål

Slik tar du mål til en skyvedørsgarderobe

Det er ikke så vanskelig som så mange tror, det er faktisk veldig enkelt. Følg denne beskrivelsen, så er halve jobben gjort! Akkurat som for andre prosjekter er god planlegging av garderobeprosjektet det mest essensielle for å sikre et perfekt resultat til slutt.

Enten du er i oppussingsmodus eller bygger nytt, må gulv, vegger og tak være ferdig før du begynner. Det kan fort oppstå avvik på noen millimeter, så langlo.store anbefaler på det sterkeste at rommene er ferdige før du begynner å ta mål. Listverk anbefales å montere etter at skyvedørgarderoben er på plass.

Hvordan ta mål

Vi trenger målene på det innvendige området der skyvedørsgarderoben skal plasseres i høyde, bredde og dybde. Langlo.store beregner overlappingen på hver dør slik alle dører blir like brede, deretter trekker vi i fra avstanden på høyden som må til for hjulbeslag og skinner. Dette trenger du altså ikke tenke på.

Ta mål flere steder!

Mål høyden mellom gulv og tak på flere steder, som vist på bildet. Oppgi minste høyde ved bestilling.

Mål bredden fra vegg til vegg på to steder ved tak og gulv, som vist på bildet. Oppgi største bredde. Husk å ta målene langt nok frem i rommet, der skyvedørene skal stå.

Vær oppmerksom på eventuelle hindringer som for eksempel stikkontakter, lysbrytere, installasjonsluker, ledninger, gulv og taklister.

Ta mål for innredning

Når du skal ta mål til innredning gjelder samme prinsipp som til skyvedører, mål høyde og bredde, men i tillegg må du måle dybden. Ta mål på bakvegg. Vær oppmerksom på at du trenger minimum 520 mm frem til bakkant av toppskinnen til skyvedørene. Standard dybden på Langlo sin møbelinnredning er 500 mm.

Hvordan ta mål for skråskjærte skyvedører

 For skråskjæret dører må tak vinkelen ligge i intervallet 20-45°.

Når man plasserer skyvedører under skrått tak er det viktig å huske at en del av taket også må være flatt. Uten flatt parti i taket har man ikke noen plass til å bevege frontene når dørene er åpne.

For å kunne levere en skråskjært løsning må vi ha følgende lys-mål: Totalbredde, totalhøyde, total kne høyde og lengde flatt tak. Innredningen bak skråskjæret dører må inneholde en hylle som styreskinnen til døren kan festes i.

Hvordan ta mål for skyvedører i hjørneløsning

Et hjørne har utrolig mye god plass som kan utnyttes. Har du plass er en slik løsning absolutt å foretrekke. Med skyvedører satt opp i hjørneløsning ser man virkelig fordelen med dører som skyves til siden og ikke svinges ut i rommet, som med slagdører.

For å kunne levere en hjørneløsning må vi ha følgende lys-mål. Høyde x bredde x dybde. Mål på bakveggen til evt. sidevegg og dybde på sidevegg. Uten sidevegger må vi ha oppgitt ønsket utvendig dybde (forkant av toppskinne). Last ned målskjema for nærmere beskrivelse. Ta med måleskjemaet til forhandler. 

Last ned målskjema