Vedlikehold

Vedlikehold av Langlo produkter

Hos Langlo gjør vi vårt beste for at våre produkter skal kunne leve lenge. Et hvert produkt trenger likevel vedlikehold og pleie. Med å følge disse få vedlikeholdsrådene vil du kunne få glede av ditt Langlo-produkt i årtier på best mulig måte.

Generelt vedlikehold garderober og andre produkter

Ved renhold garderober bruk en fuktig klut (ikke rennende vann). Ettertørk med en tørr klut. Må man bruke såpe benytt konvensjonelle rengjøringsmidler for overflater i tre (begrensende mengder). Ikke overdriv bruken.

Benytt aldri vaskemiddel som inneholder slipemidler, stive børster eller stålull, da dette lager riper. Unngå middel som er limoppløselig, bensinholdige, alkoholholdige samt sitrussprayer da dette kan skade produktmaterialet.

For godt vedlikehold av hjulbeslag i en skyvedørgarderobe er det viktig med jevnlig renhold og etterjustering. Støvsug eller vask gulvskinnen for å unngå at hjul eller trinser blir fulle av smuss og støv. Hjulbeslagene kan etterjusteres etter behov. Spray av og til hjulbeslagene med silikonspray for å sikre god gange over tid.

Vedlikehold finer

En lakkert fineroverflate har fått en beskyttende hinne som hindrer smuss og lignende til å trekke ned i materialet under, men er ikke ripefritt. Overflaten rengjøres med en fuktig klut (ikke rennende vann). Vi anbefaler ikke microfiber kluter for overflater med finer da de kan lage fliser i treverket. Må man bruke såpe benytt konvensjonelle rengjøringsmidler for overflater i tre (begrensende mengder). Ikke overdriv bruken.

Benytt aldri vaskemiddel som inneholder slipemidler, stive børster eller stålull, da dette lager riper. Unngå middel som er limoppløselig, bensinholdige, alkoholholdige samt sitrussprayer da dette kan skade overflatene.

Vedlikehold rotting

Rotting overflaten rengjøres best forsiktig med støvsuger eller en klut vridd i rent vann. Tørk umiddelbart av med en ren tørr klut.

Rengjøring malte overflater

En malt overflate har fått en beskyttende hinne som hindrer smuss og lignende til å trekke ned i materialet, men er ikke ripefritt. Overflaten rengjøres med en fuktig klut (ikke rennende vann). Må man bruke såpe benytt konvensjonelle rengjøringsmidler for overflater i tre (begrensende mengder). Ikke overdriv bruken.

Benytt aldri vaskemiddel som inneholder slipemidler, stive børster eller stålull, da dette lager riper. Unngå middel som er limoppløselig, bensinholdige, alkoholholdige samt sitrussprayer da dette kan skade overflatene.

Rengjøring melaminplater

Melaminplater rengjøres på samme måte som malte overflater.

Rengjøring av speil/glass

Overflater i speil/glass rengjøres med en klut vridd i rent vann. Tørk umiddelbart av med en ren, tørr klut. En microfiber klut kan være et godt alternativ. Vaskemidler med sprayfunksjon for glassrengjøring kan også brukes. Følg produktets instruksjoner og pass på å kun spraye på speilet/ glasset. Ikke bruk syrebaserte vaskemidler for glass eller slipemidler da dette vil ripe opp speil/glasset.

Rengjøring lakkert stål

Pulverlakkert stål rengjøres ved å tørke av med fuktig klut med mildt eller fortynnet vaskemiddel. Påfør aldri olje på en pulverlakkert flate. Ikke bruk sterke rengjøringsmidler.

Rengjøring aluminium

Aluminium rengjøres ved å tørke av med en vridd klut i lunkent rent vann eller fortynnet vaskemiddel. Påfør aldri olje på en pulverlakkert flate. Ikke bruk sterke rengjøringsmidler.