Reklamasjon

Skjema for reklamasjon/transportskade

For å sikre en så rask og korrekt behandling som mulig av din henvendelse, ber vi deg om å fylle ut skjemaet nedenfor. Det er spesielt viktig å legge ved bilder slik at vi får et godt underlag for å vurdere en eventuell erstatning. Om du benytter mobiltelefon kan bildene hentes rett fra kamera eller galleri.

Vi i Langlo er opptatt av å beskytte dine personopplysninger i henhold til norsk lov. Vi ber kun om personlige opplysninger som er nødvendige for å kunne respondere på innsendt reklamasjon. Informasjon du sender oss vil kun bli delt med involverte i ditt kjøp, og kun for det formål å følge opp reklamasjonen. Les gjerne mer i vår personvernerklæring.

Etter at du har klikket på Send vil du se en oppsummering av den informasjonen som er mottatt av Langlo AS.
Skadetype:* 
Hva gjelder reklamasjonen? Transportskader er feil som åpenbart har oppstått under frakt. Produktfeil er feil eller mangler ved selve Langloproduktet. Om reklamasjonen ikke passer i disse kategoriene, velger du alternativet Annet.
Navn på butikk/forhandler/messe/kunde/prosjekt:* 
Kontaktperson:* 
Avsender av reklamasjon.
Epost:* 
Vil motta kvittering og informasjon om videre saksbehandling.
Ordrenummer:* 
Henvendelser uten ordrenummer vil ikke bli håndtert. Ordrenummer finner du på pakkseddel/adresseetikett.
Beskrivelse:* 
Nærmere beskrivelse av skaden. Dokumenter ved å ta bilder med mobiltelefonen og legge ved lenger ned i skjemaet.
Vedlegg 1: 
Bruk mobiltelefonen din til å ta et bilde av skaden for å legge det ved i henvendelsen. Dette sikrer mest mulig effektiv oppfølging fra Langlo. Du kan også legge ved andre typer dokumenter.

Vedlegg 2: 
Ta gjerne et bilde til fra en annen vinkel om dette kan bidra til å illustrere feilen/mangelen.